Lorem Ipsum Dolor .......

Lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsum.......

HASBIAN-WASBIAN: Evvel-sevici. İngilizcede lesbian sözcüğünün başına (has-was) geçmiş zaman eki konularak uydurulmuş. Önceden lezbiyenken artık erkeklerle birlikte olan, hatta evlenmiş çocuk sahibi olmuş kadınlar için kullanılıyor.
YESTERGAY: Dünkügay. Yesterday (dün) ve gay (eşcinsel) sözcükleri birleştirilerek türetilmiş. Önceden eşcinsel olup sonradan kadınlarla olmaya başlayana deniyor. Hasbian’ın erkek versiyonu.
LIPSTICK LESBIAN: Rujsüren lezbiyen. Ruj ve lezbiyen kelimelerinden yapılmış güzide bir isim tamlaması. Güzel, gösterişli ve romantik lezbiyenlere verilen isim. Yeterince radikal bulunmayan feministler için de “lipstick feminist” versiyonu var.
BISEXUAL CHICK: Biseksüel fıstık. Biseksüel ve piliç kelimelerinden oluşuyor. Biseksüelliği bilinse de kadınlarla ilişkileri vurgulanmayan ve daha çok erkeklerle göz önünde olan kadınlar.
LESBIAN UNTIL GRADUATE: Mezuniyete kadar lezbiyen. Amerikalı üniversite kızları arasında yaygın bir yatakhane eğlencesi.
HETEROFLEXIBLE: Esnekcinsel. Biseksüel olduğunu kabul etmeyen, kadın ya da erkek kim müsaitse onunla takılanlar.
BROMANTIC: Kankaseksüel. Brother (birader) ve romance (romantizm) sözcüklerinden türetilmiş. Erkekler kadınlardan çok, birbirleriyle zaman geçiriyor. Yiyor, içiyor, eğleniyor, sinemaya gidiyor, Play Station oynuyor, hediyeler veriyor ve sarılıyorlar. Aralarında duygusallık olup cinsellik olmayan erkekler için kullanılıyor.
WOROMANTIC: Kankiseksüel. Bromantic’in kadın hali.
PANSEXUAL: Herseksüel. Kadın, erkek, travesti, transseksüel, hermafrodit demeden her cinsle seks yapan.

0 yorum:

Yorum Gönder